Garn & Strik

Find garn til dit næste strikkeprojekt hos Uldsnedkeren. Vi fører både dansk pelsuld, håndværksgarn, Mohair, hyrdegarn og merino fra Hjelholts Uldspinderi.

Hjelholts Uldspinderi er en gammel, familiedrevet virksomhed der holder til på Sydfyn. Siden 1878 har spinderiet været drevet af familien Hjelholt, og de nuværende ejere er således fjerde generation på stedet. Virksomheden startede med blot at lave lønspinding for de lokale bønder – altså spinding af den uld, bønderne måtte have fra deres egne fårehold. Siden dengang har de udviklet adskillige garner til direkte salg. De har ligeledes et økologisk landbrug, der tæller over 2000 får og lam, der leverer uld til egen produktion

De nærer et brændende ønske om at holde alle processer så lokale som muligt. Dette for at bidrage positivt til både social- og miljømæssig bæredygtighed.